This website uses cookies to provide services and pursuant to the Cookies Policy. You may define the conditions for keeping or accessing cookies in your browser. ×

Przepis na domowe Krówki Ciągutki Mordoklejki

How to buy?
  • 1 person bids placed by, won (203)  
  • Ended (Tue 23 Dec 2014 10:15:00 CET)

Current price

1,00

Auction has ended

Shipping costs
via e-mail 0,00 zł

All options

Seller (802)  

100,0 % positive feedback

View feedback

Other items
Ask Seller
  • Description
  • Payment and shipping
Witam

Jak zrobić krówki? Poznaj przepis na ciągutki, które zrobisz w domu!

Krówki, ciągutki, mordoklejki – niezależnie od tego jak nazywamy te pyszne cukierki, myśląc o nich przywołujemy beztroski smak dzieciństwa. Nie musisz iść do sklepu, żeby cieszyć się ich wyjątkowością – te domowej roboty są nie tylko smaczniejsze, ale wyjątkowo łatwe w przygotowaniu. Podpowiem ci, jak samemu zrobić krówki – zarówno tradycyjne, jak i smakowe: czekoladowe, sezamowe i orzechowe.
Historia krówek sięga jeszcze lat przedwojennych – ciągutki już od pierwszych chwil istnienia zyskały wielu zwolenników. Ich sukces opierał się na niespotykanym wówczas smaku i wyjątkowej konsystencji – były kruche, a zarazem ciągnące się i wyjątkowo słodkie (takie są zresztą do dziś).
Krówki to typowo polskie cukierki – kochamy je za smak, zapach, konsystencję i charakterystyczne papierki, w które są zawinięte. Paradoks polega na tym, że są banalnie łatwe w przygotowaniu. 

Podstawowymi składnikami ciągutek są jedynie: cukier, mleko (lub śmietana) i margaryna. Przepis można dowolnie modyfikować i dodawać ulubione składniki jak np. mak, sezam, orzechy czy kakao. Wychodzą każdemu, więc... do dzieła! :)



Naprawdę pyszne, sam przyrządzałem, a moi goście byli zachwyceni ;)

Po wpłacie pieniędzy na konto WOŚP prześlę przepisy mailem w pliku PDF

Każdy grosz się liczy;)

Pozdrawiam

Gramy do końca świata i jeden dzień dłużej.