This website uses cookies to provide services and pursuant to the Cookies Policy. You may define the conditions for keeping or accessing cookies in your browser. ×

45 POTRAW Z GRZYBÓW EBOOK PDF

How to buy?

Current price

1,00

Auction has ended

Shipping costs
via e-mail 0,00 zł

All options

Seller (802)  

100,0 % positive feedback

View feedback

Other items
Ask Seller
  • Description
  • Payment and shipping
Witam

Przedmiotem aukcji są przepisy na potrawy z grzybów.
Naprawdę pyszne, wiele z nich sam przyrządzałem, a moi goście byli zachwyceni ;)

Po wpłacie pieniędzy na konto WOŚP prześlę przepisy mailem w pliku PDF
Aż 13 gatunków głównych, plus gatunki nieoczywiste i kilka sposobów na grzybowe przetwory. Razem aż 45 starannie wyselekcjonowanych pomysłów na grzyby. Naturalnie to nie wyczerpuje grzybowego repertuaru, więc jeśli, drogi czytelniku, masz coś do dodania, odwiedź Smakera i podpowiedz nam, na co powinniśmy jeszcze zwrócić uwagę. Tymczasem zapraszamy do lektury.
Zaczynamy od prawdziwków. Te szlachetne grzyby podajemy w wersji śniadaniowej – smażone na maśle, w formie wyszukanego risotto oraz w sałatce. Kolejna grzybowa propozycja to żółciutki, grzybowy drób, czyli kurki. Po klasycznej jajecznicy zabieramy się za penne na śmietanie i winie, a na koniec zapiekamy te grzyby w kaszy gryczanej.
Następne grzyby jakie przykuły naszą uwagę to kanie. Nikogo nie zaskoczymy podając je smażone w panierce, mimo to uważamy, że warto przypomnieć ten pomysł. Smażone kanie modyfikujemy, proponując ciasto piwne, a na koniec rzucamy je na ruszt. Po kaniach zabieramy się za rude rydze. Smażymy je klasycznie na maśle i równie klasycznie na ruszcie. Proponujemy także coś rzadziej spotykanego, czyli nieco huculszczyzny w kuchni.
I tak moglibyśmy omówić całą książkę, jednak nie chcemy Wam psuć niespodzianki. Nadmienimy tylko, że spotkacie grzyby pieczone nad ogniem, risotto bez grama ryżu, węgierskie kozaki, czy maślaki w winie. Nie zabraknie także niespodzianek w rodzaj muchomora, słodkich purchawek, czy grzybów z dalekiej Azji. Poświęcamy także słowo klasycznej pieczarce i egzotycznej trufli.
I tak jak pisaliśmy na początku, omawiamy pokrótce przetwory grzybowe. A całkiem gratisowo dostajecie poradnik, jak suszyć grzyby. Dość gadania, wszyscy na grzyby, a potem do kuchni!
Darz bór i smacznego!


Spis treści
Grzybobranie................... 5
Prawdziwki.................. 7
Prawdziwy rarytas ....................... 8
Risotto z prawdziwkami ................. 9
Sałatka z grillowanymi grzybami ........................ 10
Kurki .......................................... 11
Jajecznica z kurkami ............................ 12
Penne z kurkami w sosie winno-śmietanowym ................... 13
Kurki zapiekane w kaszy gryczanej ................ 14
Kanie .................................. 15
Kanie w panierce ......................... 16
Kanie w cieście piwnym ........................ 17
Kanie grillowane .......................... 18
Rydze ............................................... 19
Rydze na maśle ......................... 20
Rydze z rusztu ....................... 21
Rydze po huculsku ........................... 22
Podgrzybki ...................................... 23
Podgrzybki na maśle ........................... 24
Krem z podgrzybków ............................ 25
Risotto z pęczaku i podgrzybków ...................... 26
Gąska ............................ 27
Gąski prosto z lasu ......................... 28
Gąski w cieście naleśnikowym ....................... 29
Zupa z gąsek ................................... 30
Koźlarze ................................... 31
Koźlaki na boczku .......................... 32
Koźlaki po węgiersku ...................... 33
Kotlety z koźlaków ........................... 34
Maślaki ............................. 35
Maślaki w winie .................... 36
Zapiekanka ziemniaczano-grzybowa ........... 37
Pasztet z maślaków ................ 38
Opieńki ............................... 39
Opieki w śmietanie .................................... 40
Zupa opieokowa .......................... 41
Krokiety a’la Potocki ............................ 42
Pieczarki ........................... 43
Pieczarki faszerowane ................................ 44
Pieczarki w sosie serowo-śmietanowym ..................... 45
Sałata z pieczarkami ................... 46
Boczniaki ................................... 47
A’la schabowy .......................... 48
A’la flaczki .......................... 49
Boczniaki w winie .................... 50
Gołąbki..............51
Gołąbki na wędzonym boczku ............................... 52
Zupa z gołąbków ....................................... 53
Gołąbki z gołąbków ............... 54
Trufle ......................................... 55
Trufle na grzankach ...................... 56
Tagliatelle al tartufo ............................. 57
Oliwa truflowa ........................... 58
Przetwory z grzybów .................................. 59
Marynowane borowiki ................................... 60
Kurki z tymiankiem ................................. 61
Grzyby kiszone ................................ 62
Jak suszyć grzyby? ......................................... 63
Grzyby różnorakie................64
Muchomor czerwonawy ........................ 65
Purchawki na deser .......................... 66
Grzyby mun ............. 67

 


Każdy grosz się liczy;)

Pozdrawiam

Gramy do końca świata i jeden dzień dłużej.