Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. ×

23 Najlepszych Przapisów Na Pizze

Jak kupować?
  • 5 osób licytowało, wygrał (15)
  • Zakończona (nie 11 sty 2015 18:55:00 CET)

Aktualna cena

5,50

Licytacja zakończona

Koszty dostawy
Wysyłka e-mailem 0,00 zł

Wszystkie opcje

Sprzedający (802)  

100,0 % pozytywnych komentarzy

Zobacz wszystkie komentarze

Wszystkie przedmioty sprzedającego
Pytanie do sprzedającego
  • Opis
  • Dostawa i płatność
Witam

Przedmiotem aukcji są przepisy na pizze.
Naprawdę pyszne, wiele z nich sam przyrządzałem, a moi goście byli zachwyceni ;)

Po wpłacie pieniędzy na konto WOŚP prześlę przepisy mailem w pliku PDF
Na zachętę do licytacji ;)) kilka z nich


Pizza z mozzarellą


Składniki na 6 porcji:


300 g mąki, 20 g drożdży
1/8 I letniej wody
pół łyżeczki soli
łyżka miękkiego masła
500 g pomidorów
100 g cienkich plasterków salami
200 g mozzarelli
suszone oregano
bazylia i rozmaryn
2 łyżki oleju


Mąkę przesiej do miski, zrób wgłębienie, dodaj pokruszone drożdże, trochę wody i delikatnie wymieszaj rozczyn z niewielką ilością mąki. Następnie odstaw do wyrośnięcia na 15 minut pod przykryciem.
Wyrób ciasto drożdżowe, dodając do mąki z rozczynem pozostałą wodę, sól i masło. Gładkie, odstające od ręki ciasto zagniataj przez 10 minut, po czym ponownie odstaw do wyrośnięcia pod przykryciem na pół godziny. Z ciasta formuj okrągłe placki o grubszych brzegach i układaj je na blasze.
Piekarnik nagrzej do temperatury 220°C. Sparz pomidory, obierz je ze skórki i pokrój w grubą kostkę. Cząstki pomidorów rozłóż razem z plasterkami salami na plackach. Wszystkie pizze posyp ziołami, skrop olejem

 

Pizza z szynką i ananasem


Składniki:


20 dag chudej szynki w plasterkach
5 plastrów ananasa z puszki
opakowanie szparagów konserwowych (20 dag)
20 dag startej mozzarelli
sos pomidorowy do pizzy
ciasto na spód do pizzy


Najpierw przygotuj ciasto na spód do pizzy: drożdże rozpuść w szklance ciepłej wody. Mąkę przesiej na stolnicę i zrób wgłębienie, do którego wlej drożdże, a następnie delikatnie wymieszaj. Po 20 minutach dodaj olej isól, zagnieć gładkie ciasto, a potem przykryj je iodstaw. Po godzinie ciasto jeszcze raz wyrób, rozwałkuj na posypanej mąką stolnicy iprzełóż do jednej dużej lub kilku mniejszych natłuszczonych form do pizzy.
Szparagi i ananasa osacz, pokrój na mniejsze kawałki. Szynkę pokrój w paseczki. Na posmarowanym sosem cieście ułóż wszystkie dodatki, posyp mozzarellą i upiecz w rozgrzanym piekarniku.

 


Każdy grosz się liczy;)

Pozdrawiam

Gramy do końca świata i jeden dzień dłużej.