Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. ×

150 Receptur Nalewki, Wina, Likiery, Miody, Piwa

Jak kupować?
  • 6 osób licytowało, wygrał (7)
  • Zakończona (nie 11 sty 2015 23:45:00 CET)

Aktualna cena

41,00

Licytacja zakończona

Koszty dostawy
Wysyłka e-mailem 0,00 zł

Wszystkie opcje

Sprzedający (802)  

100,0 % pozytywnych komentarzy

Zobacz wszystkie komentarze

Wszystkie przedmioty sprzedającego
Pytanie do sprzedającego
  • Opis
  • Dostawa i płatność
Witam

Przedmiotem aukcji są przepisy Nalewki, Wina, Likiery, Miody, piwa
Naprawdę pyszne, wiele z nich sam robiłem , a moi goście byli zachwyceni ;)

Po wpłacie pieniędzy na konto WOŚP prześlę przepisy mailem w pliku PDF
Na zachętę do licytacji ;)) kilka z nich

CYDR
GROG TRADYCYJNY
GRZANE PIWO
JAŁOWCÓWKA
JARZĘBIAK
KONIAKÓWKA
KONIAK PODLASKI
KONIAK POLSKI
KREM Z WINA
KRUPNIK
KRUPNIK KURPIOWSKI
KRUSZON
KRUSZON POZIOMKOWY LUB TRUSKAWKOWY
LIKIER JAGODOWO - MIODOWY
LIKIER JAJECZNY - AJERKONIAK
LIKIER POZIOMKOWY
LIKIER ŚLIWKOWO - MIODOWY
LIKIER WIŚNIOWO - MIODOWY
LIKIER Z CZARNYCH PORZECZEK
SPOSÓB WARZENIA MIODU PITNEGO
MIÓD PITNY
MIÓD AGRESTNIAK
MIÓD BERBERYSIAK
MIÓD BOROWIAK
MIÓD CZERNICZAK
MIÓD MALINIAK
MIÓD PITNY - CZWÓRNIAK
NALEWKA AGRESTOWA
NALEWKA JARZĘBINOWA
NALEWKA WIŚNIOWA
NALEWKA Z CZARNYCH PORZECZEK
NALEWKA Z JEśYN
NALEWKA Z TARNINY
NASTOJE DO LIKIERÓW I NALEWEK
NASTÓJ POZIOMKOWY, MALINOWY, PORZECZKOWY
PIOŁUNÓWKA
PIWO JAŁOWCOWE
PIWO MIODOWE
PIWO SŁODOWE
RATAFIA OWOCOWA
RATAFIA WIŚNIOWA
WINO AGRESTOWE
WINO AGRESTOWE MIESZANE
WINO Z AGRESTU I GRUSZEK
WINO Z AGRESTU I JABŁEK
WINO Z AGRESTU I PORZECZEK
WINO AKACJOWE
WINO ARBUZOWE
WINO Z ARONII
WINO BANANOWE
WINO Z BERBERYSU
WINO BŁAWATKOWE
WINO Z BORÓWEK - BRUSZNIC
WINO Z BORÓWEK (CZARNYCH JAGÓD)
WINO BORÓWKOWE
WINO BRZOSKWINIOWE
WINO Z BURAKÓW
WINO CEBULOWO - ZIEMNIACZANE
WINO Z CZARNEGO BZU
WINO Z KWIATÓW CZARNEGO BZU
WINO Z CZEREŚNI
WINO Z CZEREŚNI I PORZECZEK STOŁOWE
WINO Z CZEREŚNI I WIŚNI
WINO CZEREŚNIOWE
WINO DAKTYLOWE
WINO Z DERENIA
WINO Z DYNI
WINO Z DZIKIEJ Róży
WINO Z RÓŻY
WINO Z OWOCÓW DZIKIEJ Róży
WINO Z KWIATÓW Róży
WINO FIGOWE
WINO GŁOGOWE
WINO Z GŁOGU
WINO Z KWIATÓW GŁOGU
WINO Z GOŹDZIKÓW
WINO Z GRUSZEK
WINO Z GRUSZEK I ŻURAWIN
WINO GRUSZKOWE
GRUSZNIAK
WINO HERBACIANE
JABŁECZNIK
WINO Z JABŁEK
WINO JABŁKOWE MOCNE
WINO JABŁKOWE LEKKIE
WINO JABŁKOWO-AGRESTOWE
WINO Z JABŁEK
WINO Z JABŁEK I AGRESTU
WINO Z JABŁEK I JARZĘBINY
WINO Z JABŁEK I PORZECZEK
WINO Z JABŁEK, PORZECZEK I TAREK
WINO Z JABŁEK I TAREK
WINO Z JABŁEK I RODZYNKÓW
WINO Z JABŁEK SŁODKICH
WINO Z JABŁEK SUSZONYCH
WINO Z JARZĘBINY
WINO Z JASNOTY BIAŁEJ
WINO Z JEŻYN
WINO Z JEŻYN MIESZANE
WINO Z JĘCZMIENIA
WINO JĘCZMIENNO – DAKTYLOWE
WINO JĘCZMIENNO – RODZYNKOWO – FIGOWE
WINO KAWOWE
WINO Z KIWI
WINO Z KONICZYNY
WINO Z KUKURYDZY
WINO Z KWIATÓW LIPY
WINO Z MALIN
WINO Z MARCHWI
WINO Z MANGO
WINO MIODOWE
WINO Z MLECZA (Mniszek Lekarski)
WINO Z MORELI
WINO Z MORWY
WINO Z NAGIETKA
WINO Z OCHYŃ (BORÓWEK BAGIENNYCH)
WINO Z PORZECZEK
WINO Z PORZECZEK
WINO Z PORZECZEK BIAŁYCH LUB CZERWONYCH
WINO Z PORZECZEK CZARNYCH
WINO Z PORZECZEK CZERWONYCH
WINO PORZECZKOWE MIESZANE
WINO Z PIERWIOSNKÓW
WINO Z PIGW
WINO Z POMIDORÓW
WINO Z POZIOMEK
WINO Z PSZENICY
WINO PSZENICZNO – RODZYNKOWE
WINO Z RABARBARU
WINO Z RAJSKICH JABŁEK
WINO Z RODZYNKÓW
WINO Z RODZYNKÓW STOŁOWE
WINO RODZYNKOWE MOCNE
WINO Z RYŻU
WINO ZIOŁOWE Z RYŻEM
WINO Z RZEPIKU
WINO Z RZEPY
WINO ZE SŁODU
WINO Z SORGA
WINO ZE ŚLIWEK
WINO ZE ŚLIWEK SUSZONYCH
WINO Z TARNINY
WINO Z TRUSKAWEK
WINO Z WIŚNI
WINO WIŚNIOWE WIELOOWOCOWE
WINO Z WINOGRON
WINO Z WINOGRON GRONOWE
WINO Z ZIEMNIAKÓW
WINO Z ŻURAWINY
WINO Z ŻYTA
WINO ŻYTNIE

Na zachętę do licytacji kilka przepisów ;)

MIÓD PITNY - CZWÓRNIAK

2kg miodu
1½ kg cukru
35g kwasku cytrynowego
drożdże winiarskie tokaj, Portwein lub Shery
pożywka dla drożdży
Przygotować matkę drożdżową (4 dni wcześniej). Uwarzyć 7 litrów brzeczki z
1kg miodu i 1kg cukru. W pięciu litrach wody rozpuścić miód i gotować przez
pół godziny, zbierać pianę, dodać cukier i zagotować, dolać wody do 7 litrów.
Ostudzić dodać kwasek cytrynowy i ⅔ poŜywki. Przelać do gąsiora, dodać
drożdże , zamknąć korkiem z rurką fermentacyjną, postawić w miejscu o temp.
20-22 °C. Po tygodniu dodatek 3l brzeczki uwarzonej z 1kg miodu i ½kg cukru
z rozpuszczoną w niej pozostałą poŜywką. Po 3 – 5 tygodniach, gdy nastaw
zacznie się klarować, ściągnąć znad osadu dla dofermentowania. Po 1 – 2
miesiącach zabieg ten powtórzyć. Po półrocznym leŜakowaniu miód nabierze
odpowiednich właściwości smakowo - zapachowych tj. dojrzeje (przestanie
wytrącać się osad), miód można rozlać do butelek.

NALEWKA AGRESTOWA

4kg agrestu
3l spirytusu
1 szklanka cukru
kilka rodzynek
Agrest obrać z szypułek, umyć, włożyć do dużego słoja i wlać spirytus. Słój
obwiązać płótnem i pozostawić na pół roku. Następnie przecedzić spirytus przez
płótno, zlać do butelek, wsypując do kaŜdej butelki 2 łyżeczki cukru i jedną
duŜą rodzynkę, zakorkować i postawić na parę miesięcy w chłodnym miejscu,
po tym czasie będzie gotowa do spożycia. MoŜna ją teŜ po zlaniu do słoja
przegotować z cukrem, biorąc ½kg cukru na 3l nalewki, przecedzić przez płótno
i gdy ostygnie,

Każdy grosz się liczy;)

Pozdrawiam

Gramy do końca świata i jeden dzień dłużej.