Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. ×

HACCP GHP GMP Sklep Spożywczy

Jak kupować?
  • Przedmiot nie został kupiony
  • Zakończona (pon 15 sty 2018 10:07:01 CET)

Aktualna cena

300,00

Licytacja zakończona

Przedmiot nie został kupiony

Koszty dostawy
Wysyłka e-mailem 0,00 zł

Wszystkie opcje

Sprzedający (0)

0,0 % pozytywnych komentarzy

Zobacz wszystkie komentarze

Wszystkie przedmioty sprzedającego
Pytanie do sprzedającego
  • Opis
  • Dostawa i płatność

mgr inż. Technolog Biotechnolog Żywności.

Audytor Wewnętrzny Systemu Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności wg. normy ISO 22000: 2005 oraz HACCP wg. Codex Alimentarius. 

  1. Dokumentację do wypełnienia w formie docx wysyłam na e-maila w ciągu 24 godzin. 
  2. Dokumentacja w formie docx, do samodzielnej edycji (data wydruku zmienia się automatycznie sama.
  3. Uwaga: szczegóły powinieneś uzgodnić przed kliknięciem :"Kup teraz"
  4. Kontakt tel. 690 664 002 / e-mail: HACCP.dokumenty@wp.pl 

Proponuje kompletne, profesjonalnie opracowane Księgę HACCP, dla Sklepu Spożywczego w formie docx / Word, które można edytować i zmieniać tekst - wysyłam na e-maila. 

Sklep jest typową placówką prowadzącą działalność w zakresie obrotu środkami spożywczymi w opakowaniach jednostkowych. Sprzedaż artykułów wymagających chłodniczych warunków przechowywania, (mięsa, wedlin) sprzedaż artykułów niewymagających warunków chłodniczych (np alkohol)

Dokumentacja ta jest najmniej wymagająca z pośród oferowanych na ALLEGRO, otwieramy jeden plik i wyświetla się cała księga, nie tak jak u innych, dostajesz 100 pojedynczych kartek i martw się co dalej. Podobnie  przy codziennych czynnościach i wypełnianiu Kart Kontroli. Wszystko jasno i czytelnie opisane, poukładane i posegregowane, także wiesz wszystko co robić po kolei.

Wprowadzono innowacyjne rozwiązania, tak aby osoba odpowiedzialna za prowadzenie dokumentacji miała jak najmniej pracy przy wypełnianiu (ma 1 punkt krytyczny CCP1)

Dokumentacja ta była kontrolowana przez SANEPID i była bardzo dobrze oceniana, a nawet polecana dla innych. Patrz poniżej "Moje Opracowane Księgi HACCP". 

Spis dokumentacji Księgi HACCP Sklep Spożywczy z mięsem i alkoholem Word

Profil Zakładu. 2

1K-p01 Ogólny opis systemu HACCP.. 4

1K-p02 Lokalizacja i otoczenie obiektu. 5

1K-p03 Polityka Bezpieczeństwa Żywnościowego. 6

1K-p04 Definicje podawane przez Codex Alimentarius. 7

Zasada 1: Identyfikacja i analiza wszystkich potencjalnych zagrożeń. 9

1K-Z1-p01 Rodzaje potencjalnych zagrożeń. 9

1K-Z1-p02 Priorytet zagrożeń dla poszczególnych etapów procesu technologicznego. 10

1K-Z1-p03 Drzewo decyzyjne. 11

1K-Z1-p04 Arkusz identyfikacji zagrożeń dla produktów niewymagających przechowywania chłodniczego max 20˚C. 12

1K-Z1-p05 Arkusz identyfikacji zagrożeń dla produktów wymagających przechowywania chłodniczego w temp. 0 - 4˚C.. 13

1K-Z1-p06 Arkusz identyfikacji zagrożeń dla produktów przechowywania w warunkach mroźniczych w temp. min - 18˚C.. 14

1K-Z1-p07 Analiza zagrożeń dla poszczególnych etapów procesu technologicznego. 15

1K-Z1-p08 Analiza istotnych zagrożeń i ustalenie CP/CCP.. 16

1K-Z2-p09 Diagram przepływu. 17

Zasada 2: Określenie Krytycznych Punktów Kontroli (CP / CCP) 18

1K-Z2-p01 Opisy produktów. 18

1K-Z2-p02 Określenie, analiza zagrożeń i ustalenie CCP - żywność łatwo psująca się. 19

1K-Z2-p03 Określenie, analiza zagrożeń i ustalenie CCP - żywność w mniejszym stopniu podatna na zepsucie. 20

1K-Z2-p04 Określenie, analiza zagrożeń i ustalenie CCP - żywność trwała. 21

1K-Z2-p05 Określenie, analiza zagrożeń i ustalenie CCP – nabiał 22

1K-Z2-p06 Określenie, analiza zagrożeń i ustalenie CCP - produktów ryż, makaron, kasze, produkty sypkie. 23

1K-Z2-p07 Określenie, analiza zagrożeń i ustalenie CCP -warzywa, owoce. 23

1K-Z2-p08 Określenie, analiza zagrożeń i ustalenie CCP – zimne produkty. 24

1K-Z2-p09 Określenie, analiza zagrożeń i ustalenie CCP – produkty ziołowe. 24

1K-Z2-p10 Określenie, analiza zagrożeń i ustalenie CCP - napoje zimne bezalkoholowe. 25

1K-Z2-p11 Określenie, analiza zagrożeń i ustalenie CCP - napoje alkoholowe, napoje inne. 25

Zasada 3: Ustalenie granicznych parametrów i limitów tolerancji dla CCP.. 26

1K-Z3-p01 Ustalenie granicznych wymagań CP1 – przyjęcie produktów.. 26

1K-Z3-p02 Ustalenie granicznych wymagań CCP1 – przechowywanie produktów. 27

Zasada 4: Ustalenie sposobu (procedury) monitorowania dla każdego CCP.. 28

1K-Z4-p01 Instrukcja monitorowania CP1 (przyjęcie towaru). 28

1K-Z4-p02 Instrukcja monitorowania CCP1 (magazynowania towaru). 29

1K-Z4-p03 Karta Kontroli w CCP1 przechowywanie w urządzeniach chłodniczych. 30

1K-Z4-p04 Instrukcja monitorowania, prowadzenie procesów technologicznych. 31

1K-Z4-p05 Instrukcja monitorowania wycofania i zniszczenia towaru. 32

Zasada 5: Określenie działań korygujących CP / CCP.. 33

1K-Z5-p01 Określenie działań korygujących i zapobiegawczych. 33

1K-R5-p02 Karta Kontroli mycia i dezynfekcji urządzeń chłodniczych CCP1. 34

2K-Z5-p03Karta z przeglądu CP / CCP za rok. 35

Zasada 6: Ustalenie sposobu weryfikacji systemu HACCP.. 36

1K-Z6-p01 Instrukcja weryfikacji systemu HACCP.. 36

Zasada 7: Opracowanie dokumentacji systemu HACCP.. 37

1K-Z7-p01 Opracowanie i prowadzenie dokumentacji. 37

2K Księgą GHP GMP.. 38

2K-p1 „Dekalog” Dobrej Praktyki Produkcyjnej 38

2K-p02 Karta lista pracowników przeszkolonych z zasad GHP / GMP / HACCP.. 39